Агенцията по заетостта представи услугите си за уязвимите групи на

...
Агенцията по заетостта представи услугите си за уязвимите групи на
Коментари Харесай

Кариерен форум за хора с увреждания се проведе в София

Агенцията по заетостта показа услугите си за уязвимите групи на пазара на труда на кариерен конгрес за хора с разнообразни благоприятни условия „ Равенството значи повече ”. Събитието под патронажа на президента на Република България Румен Радев и Столична община си сложи за цел да събере на едно място представители на виновния бизнес с хора с разнообразни по тип и степен увреждания, тъй като те имат голяма мотивация и предпочитание за развиване, имат умения, както и могат да се оправят чудесно с активността си, стига тя да е налична за тях.

Повече от 200 заинтригувани гости се срещнаха с опциите за работа с посредничеството на Агенцията по заетостта. Главният шеф на основна дирекция „ Услуги по заетостта ” Кремена Калчева обясни на участващите във форума поддръжката, която могат да получат в бюрата по труда посредством профилираните услуги за превъзмогване на пречките при намирането на подобаваща работа.

На присъстващите работодатели пък бе презентирана политиката за поощряване на заетостта на хората с увреждания посредством субсидиране на работни места и образования от държавния бюджет и Европейския обществен фонд. И двете групи присъстващи получиха подробна информация по отношение на финансовите параметри за 2019 година и методите за включване в стратегии и ограничения, ориентирани към образования и претовареност на хората с увреждания, както и отговори на голям брой въпроси, свързани с квалификацията, преквалификацията и другите услуги, предоставяни от бюрата по труда.

На особено проведения щанд на Агенцията по заетостта кариерни консултанти предоставиха самостоятелна консултация на над 50 търсещи работа лица и дискутираха с тях съответни проблеми. Експертите раздадоха осведомителни брошури, представящи по-подробно активността на Агенцията, и размениха контакти с всички работодатели, взели участие в събитието, за вероятно бъдещо съдействие.

На форума участваха изложители на повече от 20 огромни български и интернационалните компании от разнообразни стопански браншове и над 200 претенденти от уязвимите групи на пазара на труда.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР