Агенцията по заетостта отчита 237 322 регистрирани безработни през януари.

...
Агенцията по заетостта отчита 237 322 регистрирани безработни през януари.
Коментари Харесай

Агенцията по заетостта отчита най-малко регистрирани безработни през януари за 15 г.

Агенцията по заетостта регистрира 237 322 регистрирани безработни през януари. Това оповестиха от организацията.

Това е най-ниската бройка през първия месец на годината от въвеждането на административната статистика на Агенцията по заетостта през 2004 година до момента.

Равнището на записаната безработица през януари е 7.2 на 100. Сравнението с предходния месец регистрира минимално повишаване от 0.1 процентни пункта, до момента в който годишният паралел демонстрира доста понижение от 1.0 процентен пункт. По данни на Агенцията по заетостта през първия месец на годината безработицата обичайно нараства, заради присъщата за сезона по-слаба икономическа интензивност.

Новорегистрираните безработни през януари са 30 446. От тях 900 са били неактивни - не са били нито заети, нито учащи и не са търсили работа.

Освен към безработни, услугите, предоставяни в бюрата по труда, са ориентирани също към заети, учащи и пенсионери, като 434 от тях са били регистрирани като търсещи работа през месеца.

Месечните данни демонстрират, че на работа през януари са постъпили 17 270 лица. Значителен е делът на устроените в действителната стопанска система - над 85 на 100 от общо постъпилите на работа. В резултат на осъществяване на дейните ограничения за поощряване на заетостта, през месеца в субсидирана претовареност са включени общо 2 358 лица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР