Агенцията по заетостта обявява краен срок до 31 август включително

...
Агенцията по заетостта обявява краен срок до 31 август включително
Коментари Харесай

Изтича срокът за прием на документи по мярката за запазване на заетостта 80/20 в Берковица

Агенцията по заетостта афишира краен период до 31 август в това число за даване на всички претенции за заплащане и месечни отчетни документи по план „ Краткосрочна поддръжка за претовареност в отговор на пандемията от COVID-19”, известен още като мярката за опазване на заетостта 80/20 в община Берковица, оповестиха от локалната администрация.
От своето пускане досега тази мярка подкрепя близо 3 000 работодатели и самоосигуряващи се лица от секторите „ Хотелиерство и ресторантьорство” и „ Туристическа агентска и операторска активност, както и други действия, свързани с пътувания и резервации” да запазят заетостта на повече от 36 000 свои служащи и чиновници. Така на процедура за този отрасъл, обиден в огромна степен от COVID-19 пандемията, предоставената от страната поддръжка, в композиция с мярката 60/40, се трансформира в 80/20.
Обявеният краен период до края на август касае всички работодатели и самоосигуряващи се лица, които са утвърдени за приемане на отплата според изискванията на плана.
Те би трябвало да подадат изискваните документи, както следва:

Документи от работодатели:

Документи за искане за плащанепоотделно за всеки месец от утвърждения интервал:
- Декларация за съществуване или липса на промени;
- Списък на служащи и чиновници, за които да се изплаща отплата за месеца.

Документи от утвърден шеф за месечно отчитане поотделно за всеки месец от утвърждения интервал:
- Списък служащи и чиновници, получили 189 лева чиста сума в границите на изплатеното трудово заплащане с декларативна част за импортирани данъчни и осигурителни вноски за сметка на осигурителя и обезпеченото лице;
- Карта за участие;
- Таблица с цялостна информация за участниците в проекта;

Документи от самоосигуряващи се лица:

Документи от утвърдено самоосигуряващо се лице за искане за заплащане поотделно за всеки месец от утвърждения интервал:
- Декларация за продължение на дейността;
- Декларация СОЛ.

Документи от утвърдено самоосигуряващо се лице за месечно отчитане поотделно за всеки месец от утвърждения интервал:
- Карта за присъединяване – при първо и последно отчитане и при промяна;
- Таблица с цялостна информация за участниците в плана (представя се единствено в електронен вид, във формат xls/xlsx – при първо и последно отчитане и при промяна).

Всички работодатели, утвърдени преди 1 април 2021г., които са подали Заявления за удължение на интервала за отчетни месеци април и май 2021 година, като със същото са присъединили и нови лица със подписани трудови контракти след 13 март 2020 година за приемане на обезщетения за интервал от 1 юли 2020 година до 31 май 2021 година, според условията на РМС № 429/26.06.2020 година (изм. и доп. с РМС 982/2020 година и РМС 233/2021 г.), би трябвало да подадат обособени претенции за заплащане, както и обособени месечни отчетни документи, според информацията нагоре.
Обръщаме внимание, че документи, подадени след 23.59 часа на 31 август, няма да бъдат обект на разглеждане и няма да бъдат изплащани обезщетения по тях от страна на Агенция по заетостта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР