Агенцията по заетостта изнесе през март с доклад, че над

...
Агенцията по заетостта изнесе през март с доклад, че над
Коментари Харесай

Севим Али: Подкрепяме поправките в Закона за насърчаване на заетостта

Агенцията по заетостта изнесе през март с отчет, че над 900 хиляди български жители нито учат, нито работят, нито са регистрирани в бюрата по труда. 

Това съобщи националният представител от Движение за права и свободи Севим Али по време на дебатите в пленарна зала по второто четене на поправките в Закона за поощряване на заетостта. Движение за права и свободи поддържа плана.

Данните демонстрират, че тези 900 хиляди български жители не си търсят работа. От тях над 170 хиляди души са младежи сред 16 и 29-годишна възраст. Като съществена причина тези хора показват неналичието на умения, здравни проблеми, фамилни спънки или бариери поради географска раздалеченост, сподели Али.

Народният представител от Движение за права и свободи заяви, че ПГ на Движението ще поддържа текстовете, утвърдени от Комисията по труда и обществената политика, тъй като те регламентират осведомителната съгласуваност сред Агенцията по заетостта и институциите по анализиране, търсене и контакт с лицата в правоспособна възраст.

Говорим за демографска злополука. Ние считаме, че тези над 900 хиляди български жители са сериозен капацитет за пазара на труда, в случай че придобият познания и умения, заключи Севим Али претекстовете ПГ на Движение за права и свободи за поддържа закона.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР