Агенцията по заетостта е в пълна готовност, разполагаме с добро

...
Агенцията по заетостта е в пълна готовност, разполагаме с добро
Коментари Харесай

Шалапатова: Има средства за работещите в ТЕЦ „Марица Изток 3“

Агенцията по заетостта е в цялостна подготвеност, разполагаме с положително обезпечаване на средства от европейските фондове, тъй че хората, които ще останат без работа и бъдат регистрирани в бюрото по труда, да получат своя самостоятелен проект за кариерно развиване, разяснява общественият министър в оставка Иванка Шалапатова пред БТВ по отношение на съкращенията в Топлоелектрическа централа „ Контур Глобул Марица Изток 3 “. Тя е поканила на следващия ден синдикалните организации и екипа от компанията, с които да обсъдят „ седмица по седмица координираните дейности “. По думите ѝ за тези, които ще останат на работа, са планувани образования по нови пълномощия.

„ Анализът на пенсионната система още не е подготвен “, призна Шалапатова и увери, че пенсиите ще бъдат увеличени през лятото, както е планувано в законодателството.

„ Добрата вест е, че размерът на пенсиите въпреки всичко изпреварва растежа на инфлацията “, разяснява министърът в оставка.

По мотив последните развития към ротацията на кабинета, Шалапатова призна, че обстановката е изключителна изненадваща и за нея. 

„ Не съм абдикирала от своята отговорност да бъда министър. Формално оценки не съм получила “, акцентира Шалапатова.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР