Агенцията по вписванията обжалва решението на съда, с което се

...
Агенцията по вписванията обжалва решението на съда, с което се
Коментари Харесай

Агенцията по вписванията обжалва решението на съда за Пловдивския панаир

Агенцията по вписванията апелира решението на съда, с което се дефинира като незаконосъобразен отводът да бъдат вписани в комерсиалния указател варненските акции в капитала на сдружението " Пълдин Туринвест “, доминирано от предприемача Георги Гергов. 

Счита се, че с апорта на акциите и завършването на процедурата Георги Гергов ще придобие надзор от над 79 на 100 от Пловдивския панаир.  

Отказът за вписването на акциите беше анулиран от Пловдивския областен съд като незаконосъобразен в понеделник, а при оповестението на решението категорично беше записано, че то не предстои на обжалване.

През седмицата водачите на обединяването “Продължаваме смяната - Демократична България ” Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов внесоха молба до Агенцията по вписванията да отбрани пред по-горна правосъдна инстанция този отвод като в апела беше изтъкнато събитието, че Агенцията е страна в процеса, а също, че собствеността на Пловдивския панаир е от извънредно висок публичен интерес. 

По думите на общинския консултант от “Демократична България ” Веселина Александрова " от години Георги Гергов се пробва да реализира скрита приватизация на панаира със съдействието на Общинските препоръки в Пловдив и Варна, следени от ГЕРБ ".

От през днешния ден развиването на обстановката остава в ръцете на Пловдивския апелативен съд.

“Адмирации за Агенцията по вписванията! “,  коментира  Александрова. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР