Агенцията по обществени поръчки спря процедурата за почистването на река

...
Агенцията по обществени поръчки спря процедурата за почистването на река
Коментари Харесай

Спряха поръчката за почистването на Марица

Агенцията по публични поръчки спря процедурата за почистването на река Марица.

Така и вторият опит на кмета Здравко Димитров да разпореди непосредствено поръчката на компания ПИМК е спрян, разясниха съветниците от Демократична България. На база осъществения от АОП прелиминарен надзор е направено решение за преустановяване на процедурата, която е на стойност 1,5 милиона лв..

Предишната процедура, оповестена на 16 април, 2021 година, беше на стойност 6 милиона лв. и беше спряна още веднъж от Агенцията за публични поръчки след сигнал на Демократична България Пловдив, със мнение, че с цел да употребява непосредствено възлагане кметът на града не би трябвало да е бездействал, а той в действителност е правил тъкмо това, припомниха Добромира Костова, Веселина Александрова, Владимир Славенски и доктор Веселка Христамян.

За да пуснат и втората поръчка посредством непосредствено възлагане, освен това още веднъж на същата компания, на 30 септември тази година от Община Пловдив без никакво публично обявяване оповестиха отчасти бедствено състояние поради потреблението на претекста неотложност.

Ако фактически кметът е желал да почисти реката неотложно поради заплахата от огромната вълна, то можеше да го направи още предходната пролет като организира спортна процедура по желание на реализатор, безапелационни са от Демократична България Пловдив.

Забавянето на кмета е незаконно за живота и имуществото на пловдивчани. Настояваме река Марица да бъде почистена, приканват още съветниците от Демократична България Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР