Агенцията по контрол на лекарствата и изделията с медицинско предназначение

...
Агенцията по контрол на лекарствата и изделията с медицинско предназначение
Коментари Харесай

Великобритания одобри обещаващо лекарство срещу COVID-19

Агенцията по надзор на медикаментите и изделията с здравно предопределение на Англия (MHRA) утвърди. Съобщението бе оповестено през днешния ден на уеб страницата на английското държавно управление, осведоми БГНЕС.

Препаратът Ronapreve, разработка на американската биотехнологична компания Regeneron и на френската Roche, може да се ползва мускулно или венозно, като влияе върху лигавицата, дихателната система и препятства достъпа на ковид до клетките на дихателните органи.
 Най-новото от Европейски Съюз – за имунизациите против ковид, за тромбозите и AstraZeneca и нови медикаменти Най-новото от Европейски Съюз – за имунизациите против ковид, за тромбозите и AstraZeneca и нови медикаменти
Има още 3 ваксини против ковид, които сега Европейската организация по медикаментите (EMA) прави оценка. Става въпрос за Novavax, Cureva...

Клиничните тествания са посочили, че медикаментът оказва помощ за премахването на признаците на остра зараза и може да понижи вероятността от хоспитализация в резултат на заразяване с ковид.

„ Това е страхотна вест “, съобщи министърът на опазването на здравето и обществените въпроси Саджид Давид. Това значи, че Англия е одобрила първия лечебен препарат, създаден особено за лекуване на COVID-19.

Всъщност предходната година точно лекарството на Regeneron.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР