Агенцията по храните на ООН съобщи, че продоволствената криза в

...
Агенцията по храните на ООН съобщи, че продоволствената криза в
Коментари Харесай

Продолствена криза: Глад и бедност измъчват жителите на Хаити

Агенцията по храните на Организация на обединените нации заяви, че продоволствената рецесия в Хаити е най-тежката от земетресението през 2010 година Посочва се, че насилието, което бушува в страната, предизвиква апетит и недохранване.
В момента се опитваме да предоставим хранителни помощи на разселеното население. От началото на рецесията сме обезпечили над половин милион топли ястия. Ще се нуждаем от финансиране, с цел да продължим.
Жан-Мартин Бауер, шеф на WFP Хаити

Служители на организацията оповестиха, че банди са блокирали пътищата за разпределение на храна и основното пристанище в столицата Порт-о-пренс. Смята се, че нарушители управляват 80% от града, а насилието е прогонило към 17 хиляди души от домовете им.
Нямаме задоволително средства, с цел да изпратим децата на учебно заведение. Цените са отвън надзор, а гладът се задълбочава.
Катя Жосеф, притежател на магазин на пазара в Кап Хаитиен

Опасенията за разгръщане на глада в Хаити се ускоряват още повече, защото фермерите от Артибонит - прочут като житницата на Хаити поради плодородните си земи и оризовите полета - изпитват съществени усложнения да продават реколтата си. Анализ на Световната продоволствена стратегия откри, че производството на храни понижава, а земеделските стопани се опасяват да отидат на полето, защото могат да срещнат там бандити.

След оставката на министър-председателя Ариел Хенри предишния месец политическите водачи в страната към момента не са се разбрали за ново държавно управление.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР