Агенцията по храните и лекарствата на САЩ отложи решението си

...
Агенцията по храните и лекарствата на САЩ отложи решението си
Коментари Харесай

Решението за лекарството за Алцхаймер на Eli Lilly е отложено от FDA на САЩ

Агенцията по храните и медикаментите на Съединени американски щати отсрочи решението си по отношение на пробното лекуване на LLY.N на Eli Lilly за ранна болест на Алцхаймер и ще организира среща на външни специалисти, с цел да обсъдят неговата сигурност и резултатност, споделиха от компанията. no-referrer-when-downgrade " >

Решението на FDA пристигна като изненада за чиновниците на компанията и доста специалисти по Алцхаймер, които чакаха цялостно утвърждение за лекарството донанемаб на Lilly този месец въз основа на данни от клинични изпитвания предходната година, които демонстрираха лекуването беше безвредно и дейно.

Не е избрана дата за срещата на консултативния комитет, само че може да минат няколко месеца, преди да се организира. Акциите на Eli Lilly паднаха с три %, до момента в който акциите на Biogen BIIB.O, която продава конкурентно лекарство, се покачиха с повече от два %.

Това бележи второто закъснение на дълго чаканото лекуване от FDA, откакто отхвърли да даде ускорено утвърждение за лекарството преди година.

Ле...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР