Агенцията по безопасност на храните в Бургас проверява хотел в

...
Агенцията по безопасност на храните в Бургас проверява хотел в
Коментари Харесай

Провериха хотел в Китен заради статия в украински туристически сайт

Агенцията по сигурност на храните в Бургас ревизира хотел в Китен поради публикация в украински туристически уебсайт, гласяща, че в хотела се предлага остаряла храна, осведоми Нова телевизия.

Ситуацията провокира мощен публичен интерес в обществените мрежи. Според Иван Дончев, които е създател на фрагменти и критика за практиките в кухнята на хотела, ситуацията там било сериозно. Рецензията за хотела е качена в прочут украински туристически уебсайт и гласи " Не ходете там ".

Украинският жител споделя, че е работил в хотела известно време - до края на месец юли. По описа му в хотела се предложила една и съща храна в продължение на цяла седмица. " Минералната вода " се наливала непосредствено от чешмата. Персоналът работил без служебно облекло и без ръкавици.

Проверката на чиновниците от Агенцията по сигурност на храните предвиждала оглед на помещението за хранене и готвене. От храната са взети проби. Инспекторите прегледали всеки етикет, с цел да открият произхода и периода за приложимост на храната. Проверен е и метода на предпазване на храната.

Резултатите - груби нарушавания на хигиената нямало. По думите на Георги Митев от БАБХ в Бургас обстановката била типичен образец на кавга. " По всяка възможност фотосите са изтекли от личния състав ".

В хода на инспекцията въпреки всичко са открити леки отклонения от хигиеничните правила. Имало разяждане по рафтовете. На притежателя на хотела е формирана кореспонденция.

По думите на притежателя на хотела украинският жител Иван Дончев е работил единствено 3 дни в хотела, след което си тръгнал.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР