Агенцията отбелязва, че това става само няколко часа, след като

...
Агенцията отбелязва, че това става само няколко часа, след като
Коментари Харесай

Финландия отново ще затвори границата си с Русия

Агенцията отбелязва, че това става единствено няколко часа, откакто скандинавската страна завърши траялото две седмици затваряне на всички пътища сред двете страни.

" Границата ще бъде затворена от на следващия ден, петък, 15 декември, в 20:00 часа и затварянето ще завърши на 14 януари.  Успяхме да заявим че незаконната имиграция на източната граница с Финландия продължава ", сподели Рантанен по време тутакси за парламентарни въпроси и отговори.

" Правителството реши, че защото този вид влизане в страната продължава, е належащо да се одобри държавен правилник за наново затваряне на гранично-пропускателните пунктове Ваалимаа и Ниирала. В резултат на това молбите за интернационална протекция на външните граници на Финландия ще се одобряват единствено на гранично-пропускателните пунктове на летищата и морските пристанища ", се споделя в изказване на финландското министерство на вътрешните работи.

Според Хелзинки неотдавнашното нарастване на броя на идващите претенденти за леговище през Русия е проведено от Москва като ответна мярка за решението на скандинавската страна да ускори съдействието в региона на защитата със Съединени американски щати - обвиняване, което Кремъл отхвърля.

Потокът от идващи спря когато Финландия затвори границата в края на ноември, само че се възобнови през днешния ден, когато два от осемте пропускателни пункта бяха отворени и към 36 души потърсиха леговище, заяви финландската гранична защита.

" Сега случаите се възобновиха и ние ще затворим цялата граница ", съобщи Рантанен пред Народното събрание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР