Агенцията отбелязва, че тази оценка е била дадена вчера, когато

...
Агенцията отбелязва, че тази оценка е била дадена вчера, когато
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия набира по около 30 000 войници месечно за фронта

Агенцията отбелязва, че тази оценка е била дадена през вчерашния ден, когато Русия е атакувала за следващ път украинска инфраструктура. В резултат бе обявено за спирания на електрозахранването в четири области.

" Русия поддържа доста количествено преимущество в спора, превъзхождайки Украйна във връзка с боеприпасите и оборудването ", регистрира английското военно разузнаване. В сводката, оповестена в обществената мрежа " Екс ", написа още, че съветската войска " евентуално набира по към 30 хиляди (нови войници) на месец и е доста евентуално да може да продължи да поема загубите си и да не стопира офанзивите, ориентирани към изтощение на украинските сили ".

Според английското военно разузнаване Русия е съумяла да надгради над неотдавнашното завладяване на Авдеевка, " настъпвайки последователно " в западна посока от града в източната Донецка област. В края на този месец тя съвсем несъмнено пое надзор върху Орловка и Тоненкое и продължава да се пробва да превземе други села в региона, продължава сводката.

Според английското военно разузнаване съветските въоръжени сили не стопират " офанзивите си в няколко други точки на фронтовата линия, само че не реализираха кой знае какъв прогрес през последните седмици ".

След съветската пълномащабна инвазия в Украйна преди повече от две години силите на Киев съумяха да отхвърлен нашествениците по места и даже да си върнат някои територии. Сега обаче войната е в решаваща фаза, като има известия, че Украйна изпитва дефицит на муниции и компликации при набирането на нови бойци за фронта, обобщава ДПА.

Украинският президент Володимир Зеленски осъди съветските набези като отвратителни и за следващ път прикани за повече интернационална помощ за отбрана на енергийната инфраструктура на своята страна.

" Изпратихме нужните сигнали и съответни претенции до всички наши сътрудници, които разполагат с нужните системи за противовъздушна защита и ракети ", сподели Зеленски в обичайното си видеообръщение.

Президентът на Украйна добави, че " Америка, Европа и други сътрудници знаят от какво тъкмо се нуждаем ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР