ООН спира услугите в палестинския бежански лагер в Ливан заради въоръжени лица в неговите съоръжения

...
Агенцията на ООН за палестинските бежанци казва, че е решила
Коментари Харесай

Агенцията на ООН за палестинските бежанци казва, че е решила да спре всички свои услуги в най-големия бежански лагер в Ливан лагер за един ден в знак на протест срещу присъствието на въоръжени мъже в неговите съоръжения

От Асошиейтед прес, 18 август 2023 г., 7:35 ч. Бежанците казват, че са решили да спрат всичките си услуги в най-големия бежански лагер в Ливан в петък в знак на протест срещу присъствие на въоръжени лица в неговите съоръжения.

Решението на UNRWA влезе в сила малко преди обяд в петък в бежанския лагер Ein el-Hilweh близо до южния пристанищен град Сидон. Службите ще бъдат възобновени в събота, каза UNRWA.

Дни на улични битки се проведоха в лагера между групата Фатах на палестинския президент Махмуд Абас и две ислямски бойни групировки Джунд ал Шам и Шабаб ал Муслим. Сблъсъците избухнаха на 30 юли, след като Фатах обвини съперниците си, че са застреляли високопоставен военен служител на Фатах. милиони долари щети в лагера, според служители на UNRWA.

Ливанските сили за сигурност не действат в бежанските лагери, където сигурността е в ръцете на Палестински фракции, които често се състезават за влияние.

UNRWA заяви в изявлението си от петък, че въоръжени бойци все още присъстват в нейните съоръжения, включително училища. Добавя се, че UNRWA повтаря призива си към въоръжените участници незабавно да освободят своите съоръжения, „за да осигурят безпрепятствено доставяне на така необходимата помощ на бежанците.“

UNRWA каза, че „ не толерира действия, които нарушават неприкосновеността и неутралността на неговите инсталации. Добавя се, че е малко вероятно училищата да бъдат достъпни за 3200 деца в началото на новата учебна година предвид многократните нарушения и докладваните значителни щети.

Ein el-Hilweh е у дома на повече от 50 000 души и е най-големият от 12 палестински бежански лагера в Ливан.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР