Агенцията на ООН за миграцията стартира първия си глобален призив“,

...
Агенцията на ООН за миграцията стартира първия си глобален призив“,
Коментари Харесай

МОМ отправя „глобален призив“ за 7,9 милиарда долара за подпомагане на 140 милиона души

Агенцията на Организация на обединените нации за миграцията започва първия си „ световен апел “, целящ да събере 7,9 милиарда $, с цел да помогне на тези, които са принудени да изоставен домовете си заради всичко от спор до изменение на климата.

Международната организация по миграция (МОМ) на Организация на обединените нации насочи своя годишен апел в понеделник, защото се стреми да ускори напъните за отбрана на мигрантите, понижаване на разселването и разширение на пътищата за законна миграция.

Призивът идва в миг, когато държавните управления на водещи донори са изправени пред лимитирани бюджети. МОМ споделя, че се надява финансирането да пристигна от обособени донори и донори от частния бранш в допълнение към държавните управления.

Новият общоприет шеф на организацията, Ейми Поуп, сподели, че финансирането ще бъде от изгода за 140 милиона души - както мигранти, по този начин и общностите, които ги приютяват.

Призивът идва, защото броят на хората, принудени да мигрират, доближи 117 милиона до края на 2022 година, се споделя в докл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР