Агенцията на ООН за децата (УНИЦЕФ) съобщи в събота, че

...
Агенцията на ООН за децата (УНИЦЕФ) съобщи в събота, че
Коментари Харесай

Бандите в Хаити разграбиха контейнер на УНИЦЕФ с ценни помощи за майки и новородени

Агенцията на Организация на обединените нации за децата (УНИЦЕФ) заяви в събота, че един от нейните контейнери с филантропична помощ в основното пристанище на Хаити, зареден с " съществени продукти за оцеляването на майките, новородените и децата ", е бил разграбен , до момента в който бандите от ден на ден управляват столицата.

Хаити се бори да позволи дългогодишна политическа и филантропична рецесия, за която организацията за децата УНИЦЕФ предизвести, че предизвиква рекорден апетит и животозастрашаващо недохранване в елементи от столицата Порт-о-Пренс.

Неизбраният министър-председател Ариел Анри сподели тази седмица, че. Тежко въоръжени банди са завладяли огромна част от града, а правозащитни групи оповестяват за всеобщи убийства, отвличания и полово принуждение.

УНИЦЕФ сподели, че един от неговите 17 контейнера е бил разграбен на пристанището в Порт-о-Пренс, където сподели, че 260 филантропични контейнера се управляват от въоръжени групи.

" Разграбването на доставки, които са от значително значение за животоспасяваща поддръжка за деца, би трябвало да завърши неотложно ", сподели Бруно Маес, представител на УНИЦЕФ в Хаити, в изказване.

" Този случай се случва в сериозен миг, когато децата имат най-голяма потребност от тях.

Доставките в ограбения резервоар включват реанимационно и обвързвано съоръжение, сподели УНИЦЕФ. Агенцията предизвести, че три от всеки четири дами в региона на Порт-о-Пренс нямат достъп до съществени здравни грижи и хранене.

Също по този начин в Порт-о-Пренс някои лечебни заведения бяха принудени да затворят заради опасения за сигурността и единствено две хирургични операционни уреди работят, съгласно УНИЦЕФ.

Недостигът на електричество, гориво и медицински консумативи засегна лечебните заведения в цялата страна, като шест от 10 заведения не могат да действат , добави УНИЦЕФ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР