Агенцията на ООН за бежанците обяви днес, че вече над

...
Агенцията на ООН за бежанците обяви днес, че вече над
Коментари Харесай

ООН: Над 4 милиона са напуснали Украйна след руската инвазия

Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците разгласи през днешния ден, че към този момент над четири милиона души са напуснали Украйна след началото на съветското настъпление в страната, съобщи Асошиейтед прес.
Според новите данни, оповестени на уеб страницата на Службата на висшия комисар на Организация на обединените нации за бежанците, повече от 2,3 млн. индивида са пристигнали в Полша, само че някои от тях са са траяли за други страни или са се върнали в Украйна. Хуманитарни чиновници споделят, че през последните дни понижава потокът от бягащи от войната, защото доста хора чакат да видят по какъв начин ще се развият събитията. Близо 6,5 млн. души са вътрешно разселените в Украйна, оповестява Българска телеграфна агенция.
Върховният комисар Филипо Ганди съобщи, че през днешния ден ще дойде в западния украински град Лвов, с цел да разиска по какъв начин да бъде засилена помощта за "хората, наранени и прокудени от тази безсмислена война ".
От 24 февруари, когато Русия стартира войната, над 680 хиляди индивида от Украйна са влезнали в Румъния, над 387 хиляди - в Молдова и 364 хиляди - в Унгария, сочат публични данни от тези страни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР