Агенцията на ООН за бежанците е дълбоко разтревожена от откриването

...
Агенцията на ООН за бежанците е дълбоко разтревожена от откриването
Коментари Харесай

ООН иска разследване на инцидента с мигранти между Гърция и Турция

Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците е надълбоко разтревожена от откриването на съвсем 100 голи мъже на границата сред Гърция и Турция и прикани за следствие, заяви BBC.

" Ние обаче към момента нямаме достъп до групата и информация от първа ръка за случилото се. Разбрахме, че групата ще бъде трансферирана в Центъра за приемане и идентификация във Филакио през идващите дни, където се надяваме да имаме достъп до тях. Ние осъждаме всяко грубо и унизително отношение и призоваваме за цялостно следствие. ", се споделя в изказването. 
 Взаимни обвинявания сред Гърция и Турция поради случай с мигранти
Взаимни обвинявания сред Гърция и Турция поради случай с мигранти

Анкара зове Атина да спре с операциите

Припомняме, че взаимни обвинявания бяха разменени сред Гърция и Турция поради случая с мигрантите. 

Вчера гръцката полиция заяви, че е избавила група от 92 незаконни бежанци, които са били открити голи и за които Атина счита, че са минали незаконно на гръцка територия от Турция, оповестява " Ройтерс ".

Днес обаче Анкара отхвърли да е забъркана в случая.

Тъй като не можете да намерите нито един случай на нарушение на човешките права от страна на Турция, вие просто се пробвате да изложите облика на личната си свирепост, като че ли Турция го е направила, написа в Туитър турският заместник-министър на вътрешните работи Исмаил Чатаклъ.

Той прикани Гърция да спре " операциите и непочтеността ".

Гърция е един от главните направления към Европейския съюз за бежанци от Африка, Близкия изток и други страни, макар че потокът е намалял от 2015-2016 година насам, когато повече от един милион души минаха през страната към други страни от Европейски Съюз.
 Турция упреква Гърция за гибелта на 12 мигранти
Турция упреква Гърция за гибелта на 12 мигранти

Те измръзнали до границата сред двете страни

През март 2016 година Европейски Съюз реализира съглашение с Турция за прекъсване на бежанския поток към блока и за това Анкара да одобри сирийците, бягащи от войната в страната си, в подмяна на милиарди евро.

Понастоящем Турция е хазаин на към 4 млн. сирийски бежанци, както и на към 300 000 афганистанци. Тя съобщи, че няма да приема повече мигранти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР