Агенцията на НАТО за поддръжка и снабдяване съобщи, че ще

...
Агенцията на НАТО за поддръжка и снабдяване съобщи, че ще
Коментари Харесай

НАТО готви съвместна поръчка на 1000 ракети Пейтриът

Агенцията на НАТО за поддръжка и доставяне заяви, че ще поддържа коалиция от страни, в това число Германия, Нидерландия, Румъния и Испания, с контракт за произвеждане и доставка на до 1000 ракети за системите " Пейтриът ". Договорът включва разширение на доставчиците и доставяне с ново съоръжение и аварийни елементи, се отбелязва в известието, съобщи Българска телеграфна агенция.

Очаква се други страни също да се възползват от изискванията на контракта. Агенцията e упълномощила поръчката на взаимно сдружение сред производители от Европейски Съюз и Съединени американски щати. Предвижда се взаимното сдружение да разшири индустриалните благоприятни условия в Европа. В това сдружение (COMLOG GmbH), учредено през 1987 година, собствеността е разпределена поравно сред немското посланичество на европейския ракетостроител Ем Би Ди Ей (MBDA) и сдружението " Рейтън " (Raytheon, САЩ). От основаването на взаимното сдружение е била осъществена поддръжка на над 5000 ракети за системи " Пейтриът ", се прецизира в известието.

Допълва се, че ракетите за системите " Пейтриът " се употребяват за противовъздушната защита на осем европейски страни.

В известието се отбелязва, че взаимната поръчка за произвеждане и доставка на ракети води до обилни преимущества, в това число за понижаване на цените и за отговор на възходящото търсене. Агенцията на НАТО за поддръжка и доставяне в Люксембург прибавя, че е водеща при придобиването на отбранителни качества. Агенцията разполага с оперативни центрове във Франция, Унгария и Италия, и работи с над 500 реализатори в поддръжка на задачите и ученията на алианса.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР