Агенцията на Европейския съюз, отговаряща за търговските марки, е удовлетворила

...
Агенцията на Европейския съюз, отговаряща за търговските марки, е удовлетворила
Коментари Харесай

ЕС даде разрешение на Турция за спорна търговска марка

Агенцията на Европейския съюз, отговаряща за комерсиалните марки, е удовлетворила заявление от Турция за регистрация на термина " Турска Егея ".

Службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност даде комерсиалната марка през декември предходната година на Турската организация за поощряване и развиване на туризма. Търговската марка ще остане годна до юли 2031 година

Според уеб страницата на GoTürkiye, Турска Егея е " брегът на щастието ". В него се показва: " Присъединете се към преживяването на Егейска Турция на брега на щастието! Егейският район на Турция ви предлага красиви пейзажи, ослепителни крайбрежия, безупречни плажове, борови гори и маслинови горички ".

Междувременно стана ясно, че по-рано този месец Службата за патенти и търговски марки на Съединени американски щати краткотрайно е отхвърлила поръчка на същата турска организация за регистрация на комерсиална марка в Съединени американски щати.

Посочените аргументи за краткотрайния отвод са, че формулировката в поръчката, определяща услугите, предлагани под " Турска Егея ", е неопределена, в първичната поръчка не е включено изложение на комерсиалната марка и не е включен имейл адресът на заявителя.

Съдът даде на Турската организация за поощряване и развиване на туризма шест месеца да подаде още веднъж поръчката посредством юрист с лиценз в Съединени американски щати.

Търсене в уеб страницата на Световната организация за интелектуална благосъстоятелност демонстрира, че комерсиалната марка " Турска Егея " е разказана като " дейна " в пет юрисдикции и е " в развой на разглеждане " в други 15.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР