Агенцията допълва, че Лула да Силва бе похвален от руския

...
Агенцията допълва, че Лула да Силва бе похвален от руския
Коментари Харесай

Вашингтон критикува Лула да Силва за възгледите му за войната в Украйна

Агенцията добавя, че Лула да Силва бе окуражителен от съветския външен министър Сергей Лавров за предлагането му за мирните договаряния.

Лавров, който е на посещаване в Бразилия, се срещна с Лула и благодари на Бразилия за напъните й за разрешаване на спора. Но представител на Белия дом упрекна Лула, че " папагалски повтаря съветската и китайската агитация, без да се вглежда във обстоятелствата. "

Бразилският президент разгневи мнозина на Запад с мненията си през уикенда, когато прикани западните сили да спрат да дават оръжия за войната. Коментарите бяха направени малко откакто той се завърна от Китай, където разиска въпроса с китайския президент Си Цзинпин.

" Съединените щати би трябвало да спрат да предизвикват войната и да стартират да приказват за мир ", съобщи Лула в събота пред публицисти. Той също по този начин прикани за основаване на група от страни, които не са забъркани във войната, която да ангажира Русия и Украйна в мирни договаряния.

" Но ние също по този начин би трябвало да беседваме със Съединените щати и Европейския съюз. Трябва да убедим хората, че мирът е пътят ", сподели той.

Лавров съобщи пред публицисти в Бразилия през вчерашния ден, че Москва е " признателна на нашите бразилски другари за тяхното ясно схващане на генезиса на обстановката ".

Джон Кърби, представител на Белия дом по въпросите на националната сигурност, съобщи през вчерашния ден, че мненията на бразилския президент са били " просто неправилни " като " допускат, че Съединените щати и Европа по някакъв метод не се интересуват от мира, или че ние споделяме отговорността за войната. "

Засега измежду западните страни единствено френският президент Еманюел Макрон е приветствал мирната самодейност на бразилския президент, показва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР