Агенция Ройтерс представя в края на годината историите зад някои

...
Агенция Ройтерс представя в края на годината историите зад някои
Коментари Харесай

Снимка с история: Щурмът на Капитолия

Агенция " Ройтерс " показва в края на годината историите зад някои от фотосите на 2021 година, разказани от фотографите, които са ги създали.

Поддръжници на американския президент Доналд Тръмп се бунтуват пред постройката на Капитолия във Вашингтон на фона на детонация. Снимката е от 6 януари 2021 година

Фотографът на " Ройтерс " Лия Милис споделя: " Хиляди поддръжници на тогавашния президент Доналд Тръмп, републиканец, щурмуваха Капитолия на Съединени американски щати на 6 януари в несполучлив опит да преобърнат неотдавнашните избори и да попречат на Джо Байдън, демократ, да стане идващият президент. Това беше най-тежкото нахлуване против седалището на държавното управление на Съединени американски щати от войната през 1812 година насам.

Пристигнах в западната част на Капитолия, преди последователите на Тръмп да преминат през полицейските редици, и документирах хаоса, който настъпи през идващите седем часа.

В един миг чух, че тълпата скандира " хей-хо " и си помислих, че несъмнено нахлуват през вратите. Не желаех да пожертвам да бъда смазана или засегната от голямата навалица, която беше враждебно настроена към представителите на медиите и към този момент беше нападнала няколко мои сътрудници този ден. Избрах да пожертвам да се изкача по едно скеле, което беше издигнато за идното встъпване в служба, с цел да имам по-добра видимост.

В Капитолия към този момент бяха проникнали през разнообразни входове, само че битката за този вход продължи с часове. Полицаи влязоха в ръкопашен пердах с тълпата от поддръжници на Тръмп и няколко служители на реда бяха тежко ранени. Четирима души щяха да загинат същия ден, а на идващия ден умря служител на реда, атакуван от протестиращите. По-късно четирима служители на реда сами лишиха живота си.

В последна сметка органите на реда съумяха сполучливо да отхвърлен тълпата. В 17:04 ч., с цел да разпилян останалите протестиращи, те използваха светкавична граната, която освобождава ослепителна светлина и освети постройката на Капитолия.

За мен детонацията на гранатата отразяваше насилието и шока на деня: Американски жители нападнаха и унищожиха постройката на Капитолия на личната си страна.``

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР