Агенция Ройтерс представя в края на годината историите зад някои

...
Агенция Ройтерс представя в края на годината историите зад някои
Коментари Харесай

Снимка с история: Бомбардировка на къща на пазара

Агенция " Ройтерс " показва в края на годината историите зад някои от фотосите на 2021 година, разказани от фотографите, които са ги създали.

Летят парчета, а димът се издига след израелски въздушен удар на фона на израелско-палестинските боеве в Хан Юнис в южната част на линията Газа. Снимката е от 20 май 2021 година

Фотографът на " Ройтерс " Ибрахим Абу Мустафа: " Отразявал съм четири войни от 2002 година насам и съм претърпял доста сложни моменти, в това число 11-те дни на сражения сред Израел и " Хамас " тази година. Понякога израелците изстрелваха муниции вид " покрив " - по-малки ракети, изстрелвани по върховете на постройките в Газа, с цел да предупредят жителите им да изоставен. Последвалите по-силни ракети раздрусват целия регион.

На единадесетия ден от отразяването на бомбардировките на град Газа се върнах в Хан Юнис, град в южната част на линията Газа, с цел да видя фамилията си. След няколко часа получих вест за опасността на израелската войска да бомбардира къщата на едно семейство посред пазара в града. Израел съобщи, че дава авансово предизвестие на цивилните да се изтеглят и насочва бомбите си към постройки, в които съгласно него работят бойци.

Бях отпаднал от предходните дни, в които отразявах войната, и не бях спал предната нощ от боязън от бомбардировките в региона, в който бях отседнал. Но се втурнах към мястото на събитието, с цел да снима случилото се. Поразпитах, с цел да се уверя, че знам къде тъкмо се намира къщата, и застанах на няколко здания разстояние, с цел да не бъда улучен от заблудени шрапнели от бомбардировката.

Когато предупредителната ракета падна, настъпи цялостна тишина от тълпите хора, които се бяха събрали да гледат. След това голям брой високоскоростни ракети бомбардираха къщата. През обектива си следих по какъв начин хората бягат от мястото на случая, крещейки " Бог е популярен ". Други се приближиха, с цел да снимат бомбардировката с мобилните си телефони, до момента в който полицията се опитваше да отдалечи тълпите, защото към момента имаше неизбухнали ракети. Никой не беше ранен или погубен при нападението.

При предходни репортажи от бомбардировките видяхме пламъци и пушек, излизащи от постройките, само че този път пред мен се появиха летящи във въздуха мебели, порти, прозорци и камъни от къщите.``
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР