Агенция Ройтерс представя в края на годината историите зад някои

...
Агенция Ройтерс представя в края на годината историите зад някои
Коментари Харесай

Снимка с история: Защо крава се вози в хеликоптер

Агенция " Ройтерс " показва в края на годината историите зад някои от фотосите на 2021 година, разказани от фотографите, които са ги създали.

Крава беше преместена с хеликоптер след летния си престой високо в швейцарските алпийски ливади покрай Клаузенпас, Швейцария. Кадърът е публикуван от организацията на 27 август 2021 година

Какво споделя фотографът Арнд Вигман: " В някои елементи на Швейцария кравите прекарват летните месеци в тучните планински пасища на Алпите. В региона на прохода Клаузен, който се намира на 1948 метра надморска височина, повече от хиляда говеда трябваше да се върнат назад долу в края на август. Понякога те се нуждаят от малко помощ, с цел да изминат пътя. Един фермер ми сподели, че към 10 ранени крави ще бъдат изведени с хеликоптер в деня преди останалата част от стадото да предприеме годишното алпийско пътешестване, или Alpabzug.

Кравите висяха от хеликоптера в специфичен колан за окачване на дълго въже и бяха сваляни една по една на платото покрай върха на прохода Клаузен. Чакащите фермери и механик на полета ги одобряваха и бързо ги освободиха. Изненадващо, те изглеждаха доста спокойни и не бяха обезпокоени след полета си. "

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР