Агенция Ройтерс посочва, че не е могла да провери независимо

...
Агенция Ройтерс посочва, че не е могла да провери независимо
Коментари Харесай

Ритници и въргаляне по пода: Малдивски депутати се биха заради ключово гласуване

Агенция " Ройтерс " показва, че не е могла да ревизира без значение по кое време са снимани фрагментите.

Видеото запечатва " батална сцена ", в която членове на Народното събрание на Малдивите си разменят ритници и се бият с депутати от опозицията покрай стола на ръководителя на Народното събрание.

Това се случва на фона на крещенето на други депутати в залата. Безредиците са допълнени с осъществявания на тромпети играчки.

Според известия в локалните медии хаосът на съвещанието настанал, откакто опозиционната Малдивска демократична партия отхвърлила четирима нови министри в кабинета от квотата на новоизбрания президент Мохамед Муидзу.

Мнозинството в Народното събрание към момента се държи от групировката на някогашния държавен глава Ибрахим Мохамед Солих. Проправителствените депутати инициирали митинг, възпрепятствайки провеждането на парламентарното съвещание.

MPs went after each other, throwing punches, pulling hair and blowing toy trumpets during a session of parliament in the Maldives.

The fight came after the opposition party refused to approve 4 new cabinet ministers.
— The Truth International (@ttimagazine)

Вследствие на конфликтите сред опозиционните депутати и представителите на ръководещата коалиция е потърпевш един депутат, който е откаран в болница поради раните си.

Мохамед Муизу завоюва изборите на втория тур на изборите в Малдивите, които се организираха през октомври, против досегашния държавен глава Ибрахим Мохамед Солих. 

Солих, определен за президент през 2018 година, се бореше с обвиняванията, че е разрешил на Индия да има прекомерно мощно въздействие в страната. Партията на Муизу " Народен народен конгрес " се счита за прокитайска. Той си обезпечи изненадваща преднина с над 46% от гласовете на първия тур, до момента в който настоящият президент получи тогава 39% от вота.

Новият президент на Малдивите Мохамед Муизу
Снимка: БТА/AП
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР