Агенция Пътна инфраструктура спира изграждането на 4 мостови съоръжения в

...
Агенция Пътна инфраструктура спира изграждането на 4 мостови съоръжения в
Коментари Харесай

АПИ спря строежа на 4 моста на Хемус - нямат технически проект |

Агенция „ Пътна инфраструктура " стопира построяването на 4 мостови уреди в сектор 2 от автомагистрала „ Хемус ", на които е открито, че се работи без механически план. Най-голямото от тях е с дължина към 1000 м, оповестиха от ведомството.

При направена инспекция е установено, че на 26 май 2021 година на Експертен технико-икономически съвет в АПИ показаният от изпълнителя план е отритнат и е изтънчено изработването на нов план. Въпреки това работата по построяването на 4-те мостови уреди е траяла без механически план, което е в изрично несъгласие с нормативната уредба и строителните практики.

Продължава работата на останалите уреди и по трасето на сектор 2, който е от пътен възел „ Дерманци " до връзката с път ІІІ-3005 Радювене – Катунец, в това число и п. в. „ Каленик " (от км 103+060 до км 122+260), на територията на област Ловеч. Очаква се строителните работи на четирите мостови уреди да бъде възобновена след към 2 месеца, когато би трябвало да бъдат подготвени техническите планове на четирите уреди.

Участък 2 е с дължина 19,2 км. В правата са планувани два пътни възела - п. в. „ Угърчин " при пресичането с път ІІІ-3504 Угърчин - Ловеч и п. в. „ Каленик " при пресичането с път ІІІ-3005 Беглеж - Катунец, оборудване на р. Каменица, 9 виадукта, надлез и подлез при пътен възел „ Угърчин ", селскостопански подлези и надлези, площадка за отдих и т. н.

Трасето за аутобана е измежду обектите, за които държавната компания Автомагистрали ЕАД получи над 4,5 милиарда лв. от страната, които по-късно разхвърли на частни компании, за които се счита, че са близки до предходните ръководещи. Нередностите бяха установени в одитен отчет на Сметната палата, както и от служебния министър на районното развиване Виолета Комитова. Според нея държавното сдружение е наливало милиони за пътища и подсилване на свлачища без въобще за тях да има планове. 

, разгласи през днешния ден Комитова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР