Агенция Пътна инфраструктура“ съобщи, че се удължава срокът на временната

...
Агенция Пътна инфраструктура“ съобщи, че се удължава срокът на временната
Коментари Харесай

Пътят Мездра-Люти дол ще е готов до средата на февруари - археологически проучвания бавят работата

Агенция „ Пътна инфраструктура “ заяви, че се удължава срокът на краткотрайната организация за придвижване по сектора от път I-1 сред Мездра и Лютидол доникъде на февруари.

Отсечката е затворена за придвижване в двете направления от 160-ти до 172-ри км за създаване на новото трасе.

Причината за удължаването на работата е заради непредвидени условия, зародили по време на строителните работи - нужда от осъществяване на археологически изследвания в елементи от трасето, правенето и утвърждението на нов парцеларен проект в зоната на инженерните мрежи и пътните възли.

От организацията показват още, че цялостното затваряне на правата е належащо, защото платното в посока Видин, в сектора сред 161-ви и 172-ри км, се построява в непосредствена непосредственост до съществуващия път I-1, а платното в посока София в по-голямата си част е върху съществуващото трасе на първокласния път.

В същото време за осъществяването на всички планувани действия по плана се правят и взривни работи на скатове, оформяне и обрушване на откоси, полагане на мрежа по откосите и редица други строителни действия.

Според проектите правата трябваше да бъде отворена в средата на декември, след коетосрокът се реалокира за средата на януари.От АПИ оповестяват, че откакто бъде пусната, водачите ще минават по новото трасе с по две ленти за придвижване в посока.

Срокът за довеждане докрай на модернизацията на целия път I-1 Мездра - Ботевград е декември 2024 година През април предходната година бе открита една част от него – 7,5 км към с. Новачене, а правата Мездра – Лютидол бе затворена за придвижване два месеца по-късно.

Тежкотоварният трафик бе пренасочен през дребни обитаеми места и това стана причина жителите на няколко села по трасето да изразят недоволството си от основаните проблеми, преграждайки пътя.

Срокът за довеждане докрай на модернизацията на пътя сред Мездра - Ботевград е юни 2024 година, обявиха от АПИ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР