Агенция Пътна инфраструктура“ предприе спешни мерки след сигнали от граждани,

...
Агенция Пътна инфраструктура“ предприе спешни мерки след сигнали от граждани,
Коментари Харесай

Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе спешни мерки в населените места по трасето на пътя Криводол – Борован /път II-13/, където шофьорите масово не спазват ограничението на скоростта

Агенция „ Пътна инфраструктура “ предприе незабавни ограничения след сигнали от жители, че в обитаемоте места по трасето на пътя Криводол – Борован /път II-13/, водачите всеобщо не съблюдават разпоредбите за придвижване и ограничаването на скоростта.

Областно пътно ръководство – Враца и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Враца работят в тясно съдействие, с цел да се обезпечи сигурността на придвижване на пътуващите и на жителите на с. Осен, както и на хората от останалите обитаеми места. Създадена е организация от през днешния ден патрулиращи полицейски коли да наблюдават за спазването на разпоредбите за придвижване и въведените ограничавания за скоростта.

За повишение сигурността на придвижването в селото специалистите в АПИ ще обсъдят опцията за създаване на изкуствени неравности (легнали полицаи), с които да се ограничи скоростта на придвижване. За да може АПИ да ги сложи общината би трябвало да провежда оглед, с цел да се дефинира точното им местонахождение, и да изготви план, който да бъде координиран с пътното ръководство и с „ Пътна полиция “. След координиране на плана АПИ се ангажира в оптимално къс период да извърши изкуствените неравности.

Инж. Калоян Киров, член на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “, срещна кметския наместник на село Осен Петя Петрова с ограниченията, които се подхващат.

През село Осен минава един от обходните направления за транспортните средства над 3,5 т след прекъсването на придвижването в сектора от път I-1 Мездра – Лютидол за осъществяване на строителни работи. След приключването им водачите ще могат да пътуват по-бързо, безвредно и удобно по нов път.

Апелът към водачите и жителите на обитаемоте места в района е да проявят схващане и самообладание. Спирането на придвижването по първокласния път и пренасочването на трафика по различни направления основава неудобства и за водачите, и за жителите на обитаемоте места, само че мярката е наложителна.

Проектът за модернизацията на пътя Мездра – Ботевград планува разширение на път I-1 до четирилентов, както и построяването на обходни трасета, с които директният трафик ще се изведе от обитаемоте места. Пълното затваряне на правата е належащо защото част от платното в посока Видин, сред 161-ви и 172-ри км, ще се построи в непосредствена непосредственост до съществуващия път I-1, а платното за София ще бъде в по-голямата си част върху съществуващото трасе на първокласния път. За осъществяването на всички планувани строителни работи и удвояване на сектора ще се правят и взривни работи на скатове, оформяне и обрушване на откоси, полагане на мрежа по откосите и редица други строителни работи. Безопасното им осъществяване изисква цялостно затваряне на сектора.

Припомняме, че през идната седмица е планувано да стартира възобновяване на близо 2-километров сектор от път II-13 през с. Девене, в област Враца. Строителните действия в селото са почнали през 2021 година, само че досега не са приключени и в този момент ще продължат. При положително време без дъждове се чака дейностите да продължат към 20 дни.

Трасето на път II-13 е един от обходните направления за транспортните средства над 3,5 тона и интензивното директно придвижване по второкласния път в последните седмици постанова да се подхващат ограничения за довеждане докрай на почналия преди две години ремонт, с цел да се увеличи сигурността на жителите на селото и на всички пътуващи.

При осъществяването на ремонтните действия краткотрайно ще бъде лимитирано директното прекосяване намоторни транспортни средства в сектора на път II-13 Крапчене – Криводол – Девене – Борован.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР