Агенция „Пътна инфраструктура” и „Трейс холд груп” подписаха договора за

...
Агенция „Пътна инфраструктура” и „Трейс холд груп” подписаха договора за
Коментари Харесай

АПИ и „Трейс” подписаха! Строят новия лъч на Околовръстното на Пловдив за 34,5 млн. лева

Агенция „ Пътна инфраструктура” и „ Трейс холд груп” подписаха контракта за Югоизточния обход на Пловдив! Това се случва 16 месеца, откакто АПИ пуснаха социална поръчка, която дълго бе замразена. До последно планът бе под въпрос, защото министър председателят в оставка Кирил Петков бе спрял със заповед подписването му.
Прочетете още

В последна сметка на 27 юли договорът за новия лъч е бил подписан.Той е за 34,5 млн. лв. без Данък добавена стойност. В сумата са заложени 5% непредвидени разноски от 1,6 млн. лв. по време на осъществяването. Фирмата би трябвало да завърши всички действия от 27 януари 2024 година.

Община Пловдив пък подписа контракт за за актуализация и преправка на Подробен устройствен план - Политическа партия и план за изменение на кадастралната карта за новия лъч на Околовръстното. Тя е на стойност от 20 000 лв. и с непосредствено възлагане на „ Пътпроект”, които са носители на авторските права на плана. Той бе направен през 2012 година, а през 2019 година той бе дарен от Община Пловдив на Министерство на регионалното развитие.

Връзката сред „ Скобелева майка” и Асеновградско шосе е един от най-чаканите планове в Пловдив от години. Тя би трябвало да изкара огромна част от директния трафик, като с нея ще има директна връзка от автомагистралата към пътя Асеновград – Смолян. Отделно кръгът на града ще бъде приключен с нея.

Трасето на обходния път би трябвало да стартира в региона на пътен възел „ Скобелева майка “ при 98-ми км на път II-56, ще продължава съвсем паралелно на ж. п. линията и ще приключва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив – Асеновград – към 4,8 км.

Новият път с габарит Г20 ще се влее в построения през предходната година нов четирилентов сектор от второкласния път II-86 Пловдив - Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разграничени със междинна разграничителна линия, с по две ленти за придвижване в посока и банкети.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР