Агенция Пътна инфраструктура“ и Община Стара Загора предприемат съвместни действия

...
Агенция Пътна инфраструктура“ и Община Стара Загора предприемат съвместни действия
Коментари Харесай

Реконструират опасно кръстовище в кръгово край Стара Загора

Агенция „ Пътна инфраструктура “ и Община Стара Загора подхващат взаимни дейности за реорганизация на кръстовището на Околовръстния път на Стара Загора с общинския път за село Хрищени, оповестиха от АПИ.

Експерти на организацията и общината направиха оглед на кръстовището и стартират работа по подготовката на съглашение, което да регламентира съдействието за реализирането на обекта. Целта е настоящето четириклонно кръстовище, след изработването на механически план, да се реконструира в кръгово и да се увеличи сигурността на придвижване в региона.

В момента придвижването по основното направление - път I-5, и второстепенното - общински път, е извънредно интензивно. За понижаване скоростта на придвижване по основното направление преди и след кръстовището е сложена напречна шумна маркировка и скоростта на придвижване е лимитирана до 50 км/ч. Въпреки това огромна част от водачите не престават да минават с висока скорост, не спазвайки въведените ограничавания в сектора.

Започва и текущ ремонт на близо 20 км от второкласния път II-66 в сектора от границата с област Сливен до Околовръстния път на Стара Загора (от км 39+000 до км 58+700). За обновяването на трасето има подготвен софтуерен план. Той включва полагането на асфалтова настилка, възстановяване на отводняването, хоризонтална маркировка, възобновяване на ограничаващи системи и нови пътни знаци. Ще бъдат ремонтирани и четири мостови уреди.

Ремонтират се и 16,5 км от път II-56 в правата от гр. Павел баня до границата с област Пловдив (от км 19+300 до км 35+800). Предвиден е и ремонт на долното строене и връхната структура на две мостови уреди над р. Турийска. В момента се прави фрезоване на настилката, разчистване на банкетите, канавки и така нататък

Строителните работи ще се извършват без прекъсване на придвижването, като колите ще минават в лентата, в която не се правят строително-монтажни действия. Необходимо е водачите да карат деликатно и със съобразена скорост. Планираните действия ще се извършват по програмата за настоящ ремонт и са предоставени на пътноподдържащото сдружение, с което АПИ има контракт по Закон за обществените поръчки за настоящ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Стара Загора.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР