Агенция „Пътна инфраструктура“ е осигурила бюджет в размер на 689

...
Агенция „Пътна инфраструктура“ е осигурила бюджет в размер на 689
Коментари Харесай

Мостът над река Ботуня ще бъде ремонтиран за близо 700 000 лв.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ е осигурила бюджет в размер на 689 807, 09 лева за ремонт на моста над река Ботуня при път I – 1 Монтана – Враца. Това стана ясно през днешния ден от отговор на министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков на въпрос от народните представители от ГЕРБ Петя Аврамова и Красен Кръстев.
„ Мостовото оборудване над река Ботуня е издигнато преди повече от 35 години и от този момент не е юридически главен ремонт. Огромните дупки са непроходими, затруднява се придвижването на транспортните средства и даже се стига до произшествия. Заради натоварения трафик мостът е съществено развален и единствено повсеместен ремонт би довел до решение на казуса “, се споделя във въпроса на народните представители към министър Нанков. През февруари 2017 година специалисти от Института по пътища и мостове се направили проучване на оборудването, което е открило, че то е със съществени повреди по пътната плоча и по главните детайли от мостовата структура. За рехабилитацията на моста е направен механически план, който планува изцяло възобновяване на пътното платно върху оборудването, изработка на нова пътна плоча, нова асфалтова настилка, нови тротоарни блокове, нови дилатационни фуги, нови защитни огради и парапети, ремонт на повредите и саниране на детайлите от мостовата структура, създаване на нова отводнителна-колекторна система. Предвижда се и ремонт на пътния сектор към оборудването, който ще усъвършенства отводняването, дава отговор районни министър.
От отговора му стана ясно, че АПИ е провела процедури и е сключила контракти с реализатори на строително-монтажните работи и строителен контрол. В момента тече процедура по координиране и одобрение на плановата документи, след което ще започва и ремонта.
„ Предстоящият главен ремонт на моста над река Ботуня е следващата добра вест за жителите на района ни “, разяснява инж. Петя Аврамова. „ В последната година държавното управление обръща съществено внимание на потребността от възобновяване на инфраструктурата в региона и това е добър знак за всички ни “, добави тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР