Агенция Пътна инфраструктура“ е окончателно осъдена да плати 460 хил.

...
Агенция Пътна инфраструктура“ е окончателно осъдена да плати 460 хил.
Коментари Харесай

АПИ ще плати 460 хил. лв. на наследниците на убитата от лампа в тунел „Ечемишка“ жена

Агенция „ Пътна инфраструктура “ е дефинитивно наказана да заплати 460 хиляди лева с лихвите на наследниците на дамата, която през 2017 година почина в тунела „ Ечемишка “, откакто лампа се стовари върху колата й, до момента в който кара. Това излиза наяве от решение на Върховния касационен съд (ВКС) от 16 октомври т.г. по гражданското дело за компенсацията.

Инцидентът през 2017 година, при който почина 64-годишната Елена Михайлова, принуди тогавашното управление на пътната организация да затвори тази тръба на оборудването и да стартира ремонт, само че се оказа, че сред бетоновата обшивка на тунела и скалите в близост са зейнали големи пукнатини, които вършат оборудването рисково и се постанова главен ремонт.

Майката на дамата, починала при случая, както и брачният партньор й не са дочакали решението на Върховен касационен съд. Те са умряли, само че компенсацията ще отиде при двете им деца. От решението излиза наяве, че майката е претърпяла извънредно тежко неочакваната загуба на щерка си, а вдовецът се поболял след случая.

„ Отчетено е било, че майката е била в преклонна възраст все още на кончината на щерка й и е претърпяла извънредно тежко неочакваната й загуба. Съпругът развил тежко онкологично заболяване след гибелта на дамата, което се удостоверява от приложената към исковата молба документи “, пишат висшите съдии в решението си./24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР