Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) спира конвертирането на хартиените винетки в

...
Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) спира конвертирането на хартиените винетки в
Коментари Харесай

Спират конвертирането на хартиени винетки в електронни заради измами

Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) стопира конвертирането на хартиените винетки в електронни , заяви на брифинг проф. Олег Асенов, началник на отдел " Информационно обслужване " в организацията.
Спирането се постанова, защото системата засича огромен брой опити за подправяне . Проверката за валидността на винетките ще се прави от тол-полицията и Пътна полиция.
Всички хартиени винетки остават в действие. АПИ няма да глобява до 15 януари поради липса на винетка , прецизираха те.
" Има механизъм за конвертиране на винетки, ние стопираме този механизъм, тъй като 33% от въведените данни не са добросъвестно посочени. Потребителите, част от тях, се пробват да видят по какъв начин ще реагира системата и това обезсмисля процеса”, сподели проф. Асенов и добави, че са правени опити винетка за един регистрационен номер да бъде конвертирана над 160 пъти.
Беше стихотворец ангажимент до 7 януари това да може да се случи във всички огромни търговски мрежи , които и до в този момент разпространяваха хартиените стикери.
Директорът на „ Национално ТОЛ ръководство “ Антон Антонов съобщи, че това не би трябвало да е проблем, тъй като множеството водачи са с годни стикери до края на януари.
„ Само на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ има сложени апарати за самотаксуване, а през днешния ден – на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “. Докрая на месеца ще има на всички гранични пунктове “, съобщи Антонов. Той уточни, че следва от 7 януари да бъдат пуснати електронни винетки за пазаруване на гише в огромните бензиностанции и в EasyPay.
„ Повечето хора имат годни винетки до края на януари, а с чужденците сме провели осведомителна акция, с която да ги осведомяваме по какъв начин да купуват винетки. Към момента към момента няма регистрирани санкции “, съобщи Антонов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР