Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) се зае веднага да поправя скъсаната

...
Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) се зае веднага да поправя скъсаната
Коментари Харесай

Пътната агенция скоростно поправя оградите по магистралите

Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) се зае незабавно да поправя скъсаната защитна мрежа по автомагистралите. Това става откакто министър председателят Бойко Борисов разпореди неотложно да бъдат оправени загражданията, с цел да не излизат животни по пътното платно на автомагистралите и да провокират произшествия.

До края на седмицата ще бъде изработен обширен обход на всички заграждения по автомагистралите и ще бъдат систематизирани резултатите, сподели Радослав Влахов, член на Управителния съвет на АПИ на конференция. Той уточни, че непрекъснато се вършат обходи и когато нарушената ограда е с по-ограничен обсег се поправя на момента.

През идната седмица ще стартира отстраняването на по-сериозните пробиви от чиновниците на регионалните пътни ръководства и пътноподдържащите компании, сподели Радослав Влахов.

Конят, който се разхождаше по автомагистрала " Тракия " и провокира злополука, е излязъл на пътното платно през пътния възел, който е наоколо до скоростното трасе и обезпечава връзката с останалата пътна мрежа, изясни инж. Иван Досев, шеф на дирекция " Поддържане на пътната система ". Той категорично посочи, че не е невероятно пътните възли да бъдат оградени. Досев прикани жителите да алармират навреме, а стопаните на животни да бъдат доста по-отговорни, защото оставянето на животни край пътя без контрол заплашва пътуването на всички.

Ограничения за тировете
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР