Агенция Пътна инфраструктура“ /АПИ/ прекрати договора с дружеството БГ НОВА“,

...
Агенция Пътна инфраструктура“ /АПИ/ прекрати договора с дружеството БГ НОВА“,
Коментари Харесай

След поредния гаф: АПИ прекрати договора с фирмата, поддържаща пътищата в Бургаско

Агенция „ Пътна инфраструктура “ /АПИ/ приключи контракта с сдружението „ БГ Народоосвободителна въстаническа армия “, поддържащо републиканските пътища в област Бургас. До крайната мярка се стигна  след с истемно несъблюдение в период и с нужното качество на предоставените действия, свързани със зимното поддържане и възстановителни работи при спешни обстановки по републиканските пътища на територията в региона.

Последният образец е напълно свеж – от миналата събота и неделя. Тогава сдружението не се оправи съответно със зимната конюнктура и не можа да осигури  безвредното пътешестване на водачите.

Това докара до затваряне на пътни сектори и блокирането на съществени транспортни артерии като път I-9 Обзор – Слънчев бряг – Бургас , път I-9 Бургас – Малко Търново , път III-208 Провадия – Айтос, път III-906 Оризаре – Каблешково през Дюлински проход и път III-6009 Миролюбово – Каблешково

От АПИ допълват, че основни пропуски и забележки в осъществяване на договорните задължения са установени при снегопочистващите и поддържащи действия и през предходната зима . На сдружението неведнъж са налагани неустойки и корекции в стойностите на дейностите за зимно поддържане. Например корекции са направени в стойностите за зимно поддържане заради липса на минимално изискуеми материали за зимно поддържане; неизвършвани, според условията ежедневни обходи на пътните участъци; несвоевременно монтиране на GPS технология за следене и надзор на снегопочистващите машини ; заледени и необработени сектори и други.

Пропуски се регистрират и във предоставените действия за възстановителни работи при спешни обстановки на републиканските пътища след проливните превалявания и наводненията на 4 и 5 септември по Южното Черноморие. Срокът за осъществяване на аварийно-възстановителните действия е бил 27 октомври поради началото на зимния сезон. Към 20 ноември не са изпълнени 35% от предоставените действия.

С оглед прекратяването на контракта АПИ подхваща нужните дейности за обезпечаване на зимно поддържане и възстановителни работи при спешни обстановки по републиканските пътища на територията на ОПУ БУРГАС “, по реда на член 79, алинея 1, т. 4 от Закона за публичните поръчки.

Този текст от Закон за обществените поръчки разрешава при съществуване на изключителни условия да се подхващат незабавни дейности за сключването на нов контракт с различен реализатор , с цел да се обезпечи зимното поддържане на републиканските пътища в област Бургас. Прогнозната стойност на поръчката ще е към 12,4 млн. лв. без Данък добавена стойност. До сключването на нов контракт отстраняването на аварийно-възстановителни обстановки ще се обезпечава от чиновниците на Областно пътно ръководство -Бургас.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР