Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) откри тръжна процедура за избор на

...
Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) откри тръжна процедура за избор на
Коментари Харесай

Изграждането на участъка от Околовръстното от връзката с АМ „Тракия“ до „Младост“ ще е при пълно археологическо наблюдение

Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) откри тръжна процедура за избор на реализатор за осъществяване на археологическо наблюдаване при строителството на Софийския околовръстен път в сектора от п. в. „ Цариградско шосе “ до п. в. „ Младост “ (км 35+260 до км 41+340). Това оповестиха от пресцентъра на Агенцията.

Според Закона за културното завещание археологическото наблюдаване е теренно изследване за определяне на съществуването на археологически структури на обещано място. То се прави по време на строителните действия, с цел да не се допусне да бъдат унищожени или застрашени незнайни археологически обекти.

Срокът за подаване на офертите е до 19 септември, а цената на публичната поръчка е 10 000 лева без Данък добавена стойност.

6-километровата права, чието създаване следва да започва в къс период, ще бъде с две платна с по 3 ленти за придвижване в посока, междинна разграничителна линия, разграничителни линии сред локалите и директното трасе, 2 местни платна и тротоари. Пресичането на Софийския околовръстен път с по-големите пътни артерии в региона ще се реализира посредством 4 пътни възела - п. в. „ Стар Лозенски път “, п. в. Патриарх Герман “, п. в. „ Самоковско шосе “, п. в. „ Младост “. Ще бъдат построени 3 пешеходни надлеза и мостове над р. Искър и р. Кална. Предвидена е реорганизация на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на инженерни уреди, телекомуникации и други С реализацията на плана ще се улесни придвижването на директния трафик и връзката сред автомагистралите „ Струма” и „ Тракия”.

Проектът ще се финансира със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за близо 119 млн. лева без Данък добавена стойност. Изпълнител е „ ГБС - Инфраструктурно строителство “ АД.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР