Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) е предупредила гражданите за проблеми по

...
Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) е предупредила гражданите за проблеми по
Коментари Харесай

АПИ предупредили пътуващите за задръстванията, но приложението LIMA не работело

Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) е предизвестила жителите за проблеми по автомагистралите " Хемус " и " Тракия ". Това било направено през уеб страницата на организацията, само че не и през приложението LIMA, което беше построено тъкмо с тази цел - да уведомява за настоящата пътна конюнктура.
 Жълт код за сняг в четири области в страната, преваляванията стопират в сряда
От организацията прецизираха за Нова тв, че причина за това е, че имало механически проблем и приложението не работи. 

И вдвата случая с блокираните автомагистрали ставало въпрос за ТИР-ове, които са нарушили възбраната за придвижване и са се завъртели на пътя. Вместо АПИ да почисти автомагистралите обаче, се наложило да се правят интервенции по изтеглянето на закъсалите камиони.

В следобедните часове през вчерашния ден трафикът по автомагистрала " Хемус " блокира придвижването, като стотици коли останаха блокирани в тунела " Попли дол ". Сходна бе обстановката и в правата сред Мездра и Ботевград. Проблем с трафика имаше и на автомагистрала „ Тракия ” поради снегопочистването, а преобърнала се снегопочистваща машина в региона на местността Черна равнища в област Кюстендил затвори за часове пътя Кюстендил –Дупница.

Проблем имаше и на автомагистрала Струма, където снегопочистващата техника не излезе на време. От АПИ оповестиха, че евентуално ще глобяват компанията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР