Агенция ПА нюз направи своя идеален отбор от 11-е футболисти,

...
Агенция ПА нюз направи своя идеален отбор от 11-е футболисти,
Коментари Харесай

Дрийм тийм на Премиър лийг за 2022/2023: Холанд в компанията на футболисти от Арсенал, Брайтън и други отбори

Агенция " ПА нюз " направи своя съвършен тим от 11-е футболисти, създали най-сериозно усещане по време на сезон 2022/23 в Премиър лийг. Интересно е, че в “дрийм тийма ” на британското състезание участват по двама футболисти от първенеца Манчестър Сити и сензацията на акцията Арсенал, който съвсем до края заемаше първото място, само че в заключителните мачове през месец май се пропука и позволи за трета поредна година купата да отпътува при “гражданите ”.

Именно вратарят на Арсенал - Арън Рамсдейл, е първият, включен в идеалния тим на Премиър лийг. Стражът на " артилеристите " се радва на изключителна акция. 25-годишният футболист направи поредност от невероятни спасявания в доста мачове. Без неговите намеси упоритостите на Арсенал за купата щяха да избледнеят доста по-рано, записвайки невероятните 13 " сухи мрежи ".

За най-хубав десен бек бе избран Киърън Трипиър от Нюкасъл. Той дойде при “свраките ” през януари 2022 година от Атлетико Мадрид, а през актуалната акция стана един от най-важните играчи на Еди Хау, помагайки тимът да затвърди мощните си позиции в отбрана и да се класира в Шампионската лига още веднъж две декади по-късно.

За най-значим измежду централните бранители беше избран Люис Дънк от Брайтън. Въпреки напредналата си футболна възраст от 31 години, играчът на “чайките ” бе основен в напредъка на тима си през сегашния сезон и даже в един миг го трансформира в директен съперник за местата от топ 4, като той самият по време на акцията направи невероятните 3200 точни паса.

Ляв бранител на сезона стана Люк Шоу от Манчестър Юнайтед. “Червените дяволи ” също се завърнаха в Шампионската лига след малко неявяване от “турнира на богатите ”, като самият Шоу под управлението на Ерик загар Хаг се трансформира в главен титуляр за своите поради своята многофункционалност на терена.

За отбранителен халф бе посочен Деклан Райс от Уест Хам. “Чуковете ” този сезон направиха неуверена есен и се приближиха неколкократно до зоната на изпадащите, само че напролет демонстрираха невероятна воля, която освен ги отдалечи от зоната на изпадащите, само че и ги класира на финала в шампионата за Лигата на конференциите.

Изборът за най-хубаво крило ни праща в синята част от Манчестър, където в светлината на прожекторите ще забележим Кевин де Бройне. Капитанът на националния тим на Белгия през този сезон доближи котата от 100 асистенции, като стана едвам петият футболист с сходно достижение. И в този сезон е номер 1 по този индикатор, като има 16 основни подавания за голове на първенците. Но и освен – доста офанзиви започнаха и се развиха тъкмо поради неговата игра. По пътя на отбора към финала в Шампионската лига Де Бройне вкара и прекрасен изравнителен гол против Реал (Мадрид) в последния стадий.

Букайо Сака е вторият състезател на Арсенал, който влиза в най-хубавия състав на Премиър лийг за сезон 2022/2023 в качеството си на другото значимо крило. Сака беше извънредно значим детайл в моментите, когато тимът се беше устремил към шампионската купа, вкарвайки 13 гола.

Подобно на крилата двама са най-хубавите футболисти и при нападателите. Първият е в прочут смисъл изненадващо име в листата, тъй като той направи мощен сезон, само че в последна сметка това не оказа помощ на тима му да се класира измежду най-хубавите сформира в края на сезона. Става въпрос за Хари Кейн от Тотнъм, който се трансформира в голмайстор номер 1 на клуба за всички времена с 267-ото си попадение. Също по този начин през този сезон 29-годишният капитан на “шпорите ” изпревари някогашния нападател на Манчестър Юнайтед - Уейн Рууни, при безконечните голмайстори на Англия.

Другият нападател и последният състезател от “дрийм тийма ” на Премиър лийг за актуалната акция към този момент едно изцяло предстоящо и справедливо име. Това е Ерлинг Холанд от Манчестър Сити, който вкара фамозните 36 гола през актуалната акция, като на два пъти съумя да направи хеттрик - против Кристъл Палас и новака в британския хайлайф Нотингам Форест. Междувременно 22-годишният аржентинец е пред успех в Шампионската лига. Той бе в основата на успехите в “турнира на богатите ” против Байерн (Мюнхен) и Реал Мадрид, което изведе жителите до край против Интер, който следва на 10 юни (събота).

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР