Агенция Одит на средства от Европейския съюз е независим одитен

...
Агенция Одит на средства от Европейския съюз е независим одитен
Коментари Харесай

Горанов за изказване на Петков: За пореден път използва пропагандна стилистика

Агенция " Одит на средства от Европейския съюз " е самостоятелен одитен орган, който се акредитира и управлява от Европейската комисия. Оценките за нейната работа от страна на Европейската комисия постоянно са били позитивни. За следващ път се употребява пропагандна стилистика. Това разяснява някогашният финансов министър Владислав Горанов във връзка изказване след разпит в прокуратурата на премиера Кирил Петков.

Министър-председателят Кирил Петков даде показания като очевидец по следствието за изнудване на предприемача Васил Божков и поради офанзивата със снежни топки на Шипка.

Петков е приказвал и за отчет на министерството на финансите, към което се намира дирекцията виновна за одита на европейските пари.

" В доста от общините на България публичните поръчки са се провели тъй че има над 90 % централизация на единствено един реализатор. Връзката, която има във всички тези три случая е лицето Горанов, министър на финансите и отговарящ за ОСЕС ", добави министър председателят, което провокира и коментара на Владислав Горанов, че се употребява пропагандна стилистика.

Кирил Петков не посочи елементи, като да вземем за пример името на компанията, защото било следствена загадка.

След повторния разпит на някогашния министър председател Бойко Борисов, PR-ката му Севделина Арнаудова и ексфинансовия министър Владислав Горанов, тази заран Петков се яви в следствения отдел.

Той е един от очевидците по следствието за изнудване на предприемача Васил Божков.

Над два часа продължи разпита на министър-председателя. След приключването му той съобщи, че е дал същата информация и сведения като първия път.

Пред проверяващите Кирил Петков е извел три проблема, които го тормозят като министър председател.

" Първото е отчета на АДФИ, където има ощетяване на бюджета с над 50 милиона. Това за мен е реалност, който е на база на същински отчет, че господин Божков не е платил средствата, които е трябвало и държавният бюджет е ощетен. От друга страна, в случай че се окажат вярна неговата информация, която още не се причислява към свидетелски показания. Надявам се скоро да бъдат, че е дал 60 милиона под формата на рушвет и пари против изнудване. Тези 2 обстоятелството мен персонално като министър ръководител ме тормози ", сподели Петков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР