Агенция „Митници“ се преструктурира - в Централно митническо управление и

...
Агенция „Митници“ се преструктурира - в Централно митническо управление и
Коментари Харесай

Окончателно: Митничарите получиха функции на разузнавачи

Агенция „ Митници “ се преструктурира - в Централно митническо ръководство и териториални дирекции. Това решение беше взето на първото съвещание на Министерски съвет за новата година.
В централното митническо ръководство ще има две основни дирекции - за митническо разузнаване и следствие и за осведомителни системи и аналитична активност.
Декларираната концепция е да има облекчение на бюрокрацията. В централното ръководство обаче се удвояват чиновниците - от 560 на 1304 души, като те ще се преразпределят по разнообразни дирекции. Но в държавното решение се споделя, че " с преструктурирането ще се реализира усъвършенстване на администрацията с отпадане на непотребни структури, повишение на успеваемостта на работа на митническите институции и усъвършенстване на натовареността на митническите чиновници ", което щяло да усили приходите, събирани от организацията.
Задачи
Новата дирекция ще взе участие в създаването на митническата политика в региона на предварителната защита, разузнаването и следствието на административни нарушавания и закононарушения. Тя ще управлява и управлява активността на териториалните отдели. Разкриването и разбиването на противозаконен трафик на опиати, произведения, свързани с защитата, артикули с двойна приложимост ще са главно нейно обвързване.
Разузнавачите-митничари имат право да правят инспекции на лица, които съхраняват или правят действия с акцизни артикули, както и да обезпечават доказателства. Контролът при преместването през границата на парични средства, благородни метали, скъпоценни камъни и произведения със и от тях също ще е обвързване на тази дирекция. Тя ще създава и ползва ограничения за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност.
Митническите разузнавачи и инспектори ще наблюдават и управляват лица, обекти, артикули и транспортни средства, за които е разпознат риск. Те са и тези, които ще работят като " профайлъри " и ще наблюдават за рискови лица и извършители за идентифициране и предварителна защита. Когато се постанова осъществяването на инспекции, това е дирекцията, която ще възнамерява и провежда по какъв начин се вършат те, в това число посредством координационен център, като при нужда реализира директното им оперативно управление.
Митническите разузнавачи ще имат пълномощия дружно с Гранична полиция да правят инспекции в зоните на граничните контролно-пропускателни пунктове и на цялата територия на страната. Ако се наложи издирвателна интервенция или бъдат арестувани извършители, чиновници на тази дирекция ще конвоират обвинените лица.
Те са и тези, които ще следят интернет пространството и събират и проучват данни, с цел да разкрият или предотвратят нарушавания и закононарушения. Тяхна ще е самодейността за формиране на административнонаказателни производства, както и правенето на актове за санкции, съглашения или отвод от тях.
Центровете за разбор на дирекцията ще са оборудвани със съответната техника и ще работят без спиране в границите на денонощието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР