Агенция Митници разкри схема за избягване на мита и ДДС

...
Агенция Митници разкри схема за избягване на мита и ДДС
Коментари Харесай

Разкриха схема за избягване на мита и ДДС при внос на коли

Агенция " Митници " разкри скица за отбягване на мита и Данък добавена стойност при импорт на коли. До момента са открити 29 случая , в които са избегнати налози за над 220 000 лв..

Директорът на Агенцията Павел Тонев е разпоредил инспекция на декларирането на коли от трети страни за интервала от 1 януари 2019 година до 1 юни 2021 година във всички митнически институции.

Поводът са открити случаи на допускане за свободно обращение в митнически институции в структурата на Търговско дружество " Южна морска " на първокласни леки коли . За тях е потвърдено, че са декларирани и признати мощно занижени митнически стойности, с цел да се избегне заплащането на мито и Данък добавена стойност.

С цел оправдаване приемането на митническа стойност до 10 пъти по-ниска от действителната на аукциони и търгове , в доста от случаите колите са разказани като " аварирали ", " развалени ", " дефектирали ", " наводнени ", " ударени от градушка ", " с механични проблеми " и други, които не са забележими и се потвърждават само с техническа експертиза.

Констатирани са случаи, в които при митническото оформяне са прилагани снимк на аварирали коли, само че в хода на инспекцията е открито, че те не дават отговор на действително показаните.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР