Агенция Митници продължава със странните рокади преди изборите. Павел Манченко

...
Агенция Митници продължава със странните рокади преди изборите. Павел Манченко
Коментари Харесай

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Агенция " Митници " продължава със странните рокади преди изборите.

Павел Манченко е назначен за нов шеф на териториалната дирекция " Митници София ".

Той е показан като " митнически специалист с дълготраен опит в администрацията ", който до този миг е бил представител на организацията в Постоянното посланичество на България към Европейски Съюз.

Името му нашумя през 2011 година, откакто се оказа част от прословутите записи на телефонни диалози сред Бойко Борисов и Ваньо Танов.

Тогавашният министър председател Борисов се беше обадил на ръководителя на Агенция " Митници " Танов, с цел да ходатайства за собствен другар, с който играе футбол.

Борисов се оплаква на Танов, че въпросният работил на митницата на Летище София, само че бил изместен от тогавашния началник на институцията Павел Манченко. След малко недоразумение, в което Ваньо Танов се пробва да набере ЕГН-то на футболиста през телефона си, той се обажда на Манченко и му разпорежда да върне служителя на Терминал 2.

Това е следващата странна промяна на ръководители в системата на Митниците за последните седмици.
На 20 февруари Асен Василев смени шефа на организацията Павел Тонев и назначи на негово място Петя Банкова. Банкова се оказа сестра на дисциплинарно уволнения някогашен шеф на работа " Вътрешна сигурност в Министерство на вътрешните работи Стефчо Банков, който беше отхвърлен от Бойко Рашков. Сега Банков също се е върнал на поста си във вътрешното министерство, откакто прекара към година като прокурорски асистент при Иван Гешев. На 22 март беше заменен и шефът на " Митници Пловдив ", като службата бе поверена на Мирослав Беляшки - някогашен шеф на отдел " Канцелария и протокол " в Община Пловдив по време на ръководството на Здравко Димитров
До този миг няма пояснения за решенията за лични промени във висшето управление на една от приходните организации.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР