Агенция Митници отне лицензите на два данъчни склада в Русе.

...
Агенция Митници отне лицензите на два данъчни склада в Русе.
Коментари Харесай

Отнеха лиценза на два данъчни склада в Русе

Агенция " Митници " лиши лицензите на два данъчни склада в Русе. Действията на органите са подхванати на 5 април, четвъртък, когато чиновниците на организацията приключват лицензите за двата склада за акцизни артикули на лицензиран складодържател.

Действията на Агенция " Митници " са на съображение влезнало в действие наказателно разпореждане, с което е постановена имуществена глоба от 29 165 лева Санкцията е наложена за осъществено " тежко " нарушаване , защото наложената и влезнала в действие глоба е над 15 000 лв..

Поради това лицензираният складодържател към този момент не извършва изискванията на чл.47, ал.1, т.5 от ЗАДС, където се показва, че лицензиран складодържател може да бъде лице, което не е направило тежко или наново нарушаване.

Наказателното разпореждане е от месец септември 2016 година и е въз основа на акт за определяне на административно нарушаване по разказа на Митница " Русе " от месец април същата година. При разбор посредством системата БАЦИС и осъществени спомагателни инспекции митническите чиновници откриват, че са нарушени процедурите по доставка на над 24.5 тона гориво за отопление, обложени с акцизна ставка 50 лв..

За колета от първата половина на 2015 година е открито, че са доставени на друг адресат от маркирания в документите , т.е. лицензираният складодържател не разполагал с надлежни документи, които да разрешават горивото да се таксува с понижена ставка.

Наказателното разпореждане влиза в действие на 28 март 2018 година, откакто е доказано от две правосъдни инстанции - областен и административен съд.

Решеният за отнемането на лицензите могат да бъдат обжалвани в 14-дневен период пред Административния съд в Русе.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР