Агенция “Митници е включена в разследването на престъпната група, разбита

...
Агенция “Митници е включена в разследването на престъпната група, разбита
Коментари Харесай

И митниците разследват разбитата в София наркобанда

Агенция “Митници ” е включена в следствието на незаконната група, разрушена в нощта на събота против неделя в София. Това заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов. Той изясни пред БНР, че в началото едното досъдебно произвеждане е било в ГДБОП, второто в Столична дирекция на вътрешните работи и Софийска градска прокуратура, а на финала на акцията са включени и митниците. От думите му стана ясно, че част участниците в бандата са обвинени за контрабанда.

Като писа “Труд ”, барети с автомати от спецотряда за битка с тероризма на Министерство на вътрешните работи и командоси от отряд “Кобра ” на Министерство на вътрешните работи бяха включени в спецоперация, провеждана на 4 места в София. Пет от бандитите бяха арестувани на изхода на София на автомагистрала “Тракия ”, а останалите трима – по домовете им. Акцията провокира вълна от подправени вести в интернет, че са разкрити и задържани похитителите на Адриан Златков. Тази информация бе опровергана в неделя по обед, въпреки и неофоциилно.

Маринов удостовери, че досега са арестувани 8 души, само че отхвърли да дава повече детайлности, защото акцията не е завършила.

“Това е е сериозна група, от много време я следят. Поработиха добре с нея, събраха много доказателства. Занимавали са се с всичко, което може да ви мине през акъла. Мисля, че Министерство на вътрешните работи и прокуратурата се оправиха доста добре и заслужават да си я разгласят ”, разяснява през вчерашния ден и министър председателят Бойко Борисов пред Би Ти Ви.

“Тепърва ще се преценя какъв брой от тези осем арестувани ще останат в ареста, защото към момента се работи ”, сподели и основният прокурор Сотир Цацаров. Той посочи, че акцията е била под управлението на Софийска градска прокуратура и благодари на криминалистите от Столична дирекция на вътрешните работи, които са били цяла нощ един до друг с наблюдаващия прокурор. От думите на Цацаров стана ясно, че главното закононарушение на бандата е обвързвано с опиати, а по отношение на отвличането на Адриан Златков, основният прокурор занапред чака отчети от проверяващите, а на медиите ще бъде давана информация “когато му пристигна времето ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР