Агенция BulNews продължава да показва на обществото декларациите за имущество,

...
Агенция BulNews продължава да показва на обществото декларациите за имущество,
Коментари Харесай

Само в BulNews: Вижте декларациите пред КПКОНПИ на сегашния и предишните областни управители на Монтана и техните заместници

Агенция BulNews продължава да демонстрира на обществото декларациите за имущество, показани пред КПКОНПИ от регионалните шефове в Северозапада. Вече публикувахме имуществото и средствата на някогашните губернатори на Враца и техните заместници.
В Монтана новоназначеният властник към този момент е заемал високия пост и затова името му попада в регистрите на комисията. Валери Димитров е показал, че той и брачната половинка му имат апартамент в града. Новият остарял губернатор има и земеделска земя – морава в село Крапчене, както и два автомобила „ Сеат “ – „ Алхамбра “ и „ Кордоба “. Налични парични средства, както и такива по банкови сметки, Димитров не е заявил.
Предшественичката му Ванина Вецина е показала, че има два жилището, парцел с право на градеж и магазин в София, два жилището в Берковица, апартамент и земя във Велинград. Тя също по този начин е заявила, че има 16 аграрни земи, измежду които ниви, ливади и едно лозе. Бившата губернаторка има също по този начин два леки автомобила „ Лексус “, а наличните ѝ средства са 34 775 лв., плюс 677 лв. на нейния брачен партньор и още 59 500 лв. на влог. Вецина показва, че има също по този начин акции скъпи бумаги, както и дялово присъединяване в три компании. От декларацията излиза наяве също по този начин, че някогашната регионална шефка и брачният партньор ѝ имат няколко заема.
Преди Вецина, отпред на област Монтана беше Росен Белчев . Той е заявил благосъстоятелност на два парцела – апартамент и магазин в Монтана. Пари в наличност и по сметка не са посочени, само че ексгубернаторът има отговорности към банкови институции от близо 120 000 лв..
Доста скромни са декларациите на заместниците на регионалните шефове през последните няколко години. Цветко Цветков , който се прочу с дело за шофиране след приложимост на алкохол по времето, през което заемаше държавната служба, има апартамент в Монтана и къща с двор в село Стакевци. Други средства или имущество не е заявено.
Друг някогашен зам. регионален шеф – Десислава Каменова , има къща с двор в Монтана, 5 леки автомобила и никакви налични средства, само че пък е показала, че е задлъжняла с заеми за 108 000 лв..
Освободената преди дни Латинка Симова има апартамент и къща с двор във Вършец. Вече някогашната зам.-губернаторка кара „ Фиат Пунто “ и има налични малко над 11 000 лв. кеш, както и толкоз на влог в банка.
Миналата седмица държавното управление назначи на поста заместител регионален шеф Кирил Делев . Той обаче и преди е бил част от екипа на администрацията. Тогава той е показал пред антикорупционната комисия, че е притежател на къща с двор в Монтана, както и на пикап „ Фиат “. Делев не е заявил парични средства в наличност или по сметка, а единствено заем от 20 000 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР