Агенция Блумбърг е научила, че САЩ тайно са прехвърлили на

...
Агенция Блумбърг е научила, че САЩ тайно са прехвърлили на
Коментари Харесай

Bloomberg: САЩ са предоставили на Украйна скъпи свръхточни снаряди

Агенция " Блумбърг " е научила, че Съединени американски щати скрито са трансферирали на Украйна свръхточни снаряди " Екскалибур " с GPS ориентиране . Това следва от документите, които показват броя и каналите за разпространяване на този модел снаряди, които са били разполагаем на публицистите.

Например от отчет на Пентагона следва, че ведомството има намерение да похарчи към седем милиарда $ за попълване на запасите от снаряди " Екскалибур " . Вашингтон отхвърли да разяснява обстановката. " Екскалибур " са сателитно насочвани снаряди, способни да поразяват цел с акуратност до два метра.

Те бяха употребявани за първи път в Ирак през 2007 година, когато водачът на Ал Кайда Абу Джура и няколко негови сътрудници бяха убити. Прецизните снаряди се изстрелват от 155 мм гаубици с обхват 40,5 км. Според специалисти цената на един снаряд M982 " Екскалибур " е почти от 98 000 до 106 000 $.

Въз основа на редица документи, с които организация " Блумбърг " се е срещнала, може да се заключи, че през тази година Пентагонът е имал разполагаем към 900 снаряда, само че е мъчно да се каже какъв брой тъкмо са били предопределени за Украйна .

Ползата от тези снаряди се състои в това, че те поразяват задачата от първия изстрел., съгласно военни специалисти.

" Тези оръжия евентуално са били употребявани спестовно за удари по съветски командни пунктове и командни и контролни центрове, по-специално в източните райони на Украйна ", разясняват от " Блумбърг ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР