Агенция Bloomberg е на мнение, че внезапно станалият уязвим в

...
Агенция Bloomberg е на мнение, че внезапно станалият уязвим в
Коментари Харесай

Дали Путин няма да изгори Украйна чрез ядрено облъчване?

Агенция Bloomberg е на мнение, че ненадейно станалият уязвим в своята страна съветски президент може да реши напълно да унищожи Украйна – посредством невъобразим пожар, наводняване или нуклеарно облъчване.

Намираме се в неповторимо неприятна обстановка: в същинската Русия, водачът на частната военна компания Вагнер Евгений Пригожин се пробва да извърши прелом против Кремъл. Той споделя, че дейностите му не са ориентирани непосредствено против неговия някогашен бранител, Владимир Путин, само че президентът на Русия към този момент разгласи Пригожин за изменник и даде обещание сурово наказване. Сега всички започнаха да си задават въпроса какво ще се случи по-късно и изключително какво ще стане с атомните електроцентрали на територията на Украйна, които могат окончателно да облъчат страната и да тотално да увредят здравето на всички поданици на Европейския съюз.

Междувременно в Украйна президентът Володимир Зеленски преди малко предизвести, че руснаците наподобява приготвят нов акт на всеобщ тероризъм, този път обвързван с радиационна злополука. Миналата седмица шефът на украинското разузнаване Кирил Буданов разкри, че руснаците са минирали – т.е. прикрепили са експлозиви към охладителната система на Запорожската атомна електроцентрала, която руснаците превзеха незабавно след нападението си над Украйна предходната година.. Защо биха прикрепили бомби към нещо, в случай че не желаят да имат опция да го взривят?

От предишното лято насам Международната организация за атомна сила и светът се тормозят от нова радиационна злополука в тази централа, сходна на тази в Чернобил. Подобна злополука може да стане инцидентно, тъй като руснаците стрелят от там, а украинците отвръщат на обстрела. Или пък може да стане преднамерено – в случай че, да речем, руснаците би трябвало да правят отстъпка и решат да откажат територията на украинците, като я разрушат и замърсят с радиоактивни субстанции.

Звучи ли ви познато? Миналата есен руснаците минираха и язовир „ Каховка„, който се намира тъкмо по течението на река Днепър. Тогава Зеленски предизвести, че нашествениците наподобява се готвят да разрушат защитната стена, с цел да нанесат опустошаване на близките райони. Този месец язовирът в действителност беше взривен. Експертите са единомислещи, че гърмежите са избухнали вътре в оборудването, достъп до което са имали единствено тези, които са го владеели – руснаците. В резултат на този прелом се стигна от наводнения по течението на реката до намаляване на равнището на водата нагоре по течението. В резултат на това водата за изстудяване на нуклеарната централа е била по-малко, което усилва заплахата от разтопяване на нуклеарните реактори. А в този момент това водно оборудване е взривено.

Нарастващите мащаби на съветските жестокости демонстрират, че Путин счита, че или губи войната, или не съумява да я завоюва. Превратът на Пригожин, даже и да се провали, ще ускори суматохата на Путин. Той може да ескалира още един път, може би в обезверен опит да промени обстановката, преди да се отдръпна. Има един термин за формата на война, която би била обвързвана с това: тактиката на изгорената земя.

Метафората за изгорената земя има своите особености. В днешно време не е наложително воюващите страни да завземат дадена страна, с цел да я лишават от враговете си – въпреки че руснаците сигурно към този момент са създали това за огромна част от Украйна с безразборните си бомбардировки. Силите на Путин могат също по този начин да я наводнят, да уморят хората от апетит, да я облъчат или по различен метод да обезобразят ландшафта и популацията ѝ.

Тактиката на „ изгорената земя “ не е нещо ново. Сред първите, които са я употребявали преди две и половина хилядолетия, са скитите, които – на територията на днешна Украйна, в непосредствена непосредственост до сегашната фронтова линия – отстъпват от Дарий Велики от Персия, като изгарят хранителни ресурси и отравят кладенците.

Оттогава насам съвсем не е имало огромна война без сходна тактичност. През 1069 година Уилям Завоевателят желае да умиротвори неотдавна победеното си кралство Англия и прави това с акция, наречена „ Покоряването на Севера “. Хари по никакъв начин не е за подценяване – норманите опустошават всичко сред Хъмбър и Тийз, а оживелите довеждат до канибализъм.

Но през днешния ден обстановката в съветската войска напълно не е такава. Този път Путин е империалистическият поробител, който е почнал непровокирана офанзива, единствено с цел да открие, че не може да подчини нацията-жертва с груба мощ. Той, наподобява, реагира, като с времето става все по-геноциден, отвлича и депортира украински деца и прави огромна част от Украйна необитаема, без значение кой ще завоюва войната.

А в този момент Путин е изправен пред Пригожин – безсърдечен и упорит съветски военачалник, който води закалени в борбите бойци, доста от които Пригожин взема непосредствено от пандиза и окървавява ръцете им в клането на Бахмут. Ако Путин оцелее по-късно очевидно предизвикателство, той ще бъде още по-параноичен.

Нека целият свят – само че най-много тези, които приканват за „ договаряния “ в този „ спор “ – да обърне внимание на какво е кадърен този актуален Влад. От Пекин до Ню Делхи, Претория, Бразилия и нататък неутралитетът просто не е алтернатива. Защото Путин е човек, който ще изпепели земята даже с огъня на нуклеарния разпад.

Ето по какъв начин научните достижения още веднъж водят до гибелта на доста хора и въобще не се знае какво ще последва. А събитията се развиват единствено на към двеста километра от нас. Чернобилската и Запорожката атомни централи в действителност могат да съсипят на процедура цяла Европа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР