Агенциите на ООН са отправили призив към донорите за спешна

...
Агенциите на ООН са отправили призив към донорите за спешна
Коментари Харесай

ООН търси $110 млн. за пострадалите от земетресението в Афганистан

Агенциите на Организация на обединените нации са отправили апел към донорите за незабавна помощ в размер на 110 млн. $ за потърпевшите от земетресението афганистанци, заяви АП.

Исканата сума е изчислена по този начин, че да обезпечи незабавна помощ за 362 000 души през идващите три месеца в най-засегнатите провинции Пактика и Хост .

Отбелязва се, че земетресението в Афганистан е разрушило жилищни здания, медицински заведения и учебни заведения. Освен това са развалени водопроводната и електрическата мрежа .

" Новият зов е предпочитана част от проекта за филантропична помощ за Афганистан, който планува 4,4 милиарда $ за тази година. За страдание проектът е финансиран единствено на 34% ", се споделя в отчета.

Миналия петък координаторът на Организация на обединените нации за незабавна помощ Мартин Грифитс разгласи решението за разпределяне на 10 млн. $ от Централния фонд за незабавна помощ за Афганистан.

Както беше обявено, земетресение с магнитуд 5,9 по Рихтер раздруса югоизточния район на Афганистан в 01:30 ч. локално време на 22 юни. В 10:00 ч. на 24 юни в региона на Гиян, Пактика, е имало второстепенен трус, при който са починали минимум петима души, а други 11 са били ранени.

По данни на Организация на обединените нации до момента са починали общо към 800 души , над 1400 са ранени, а няколко хиляди къщи са разрушени или развалени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР