Агенциите на ООН казват, че са започнали значително да намаляват

...
Агенциите на ООН казват, че са започнали значително да намаляват
Коментари Харесай

Агенциите на ООН намаляват операциите си за подпомагане на Газа, тъй като горивото свършва

Агенциите на Организация на обединените нации споделят, че са почнали доста да понижават интервенциите си в Ивицата Газа, защото съвсем са изчерпали запасите си от гориво.

Малки количества гориво, извлечено от съществуващите запаси, се употребяват за поддържане на водоснабдяването на юг, където стотици хиляди хора се крият от израелските удари.

Те обаче ще свършат в четвъртък.

Агенциите споделят, че са понижили своите поддръжка за претрупани лечебни заведения и пекарни, които хранят разселените.

" Това, което виждаме в линията Газа, е невиждано ", Жулиет Тума от Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци, Унрва, сподели пред BBC.

" Два милиона души биват удушени. Газа е задушена с доста, доста малко помощ, която идва извън. "

Израел стартира своята бомбардировъчна акция в Газа, прекъсна електричеството и по-голямата част от водата и спря вноса на храни, горива и други артикули като възмездие за трансгранична офанзива от Хамас на 7 октомври, в която минимум 1400 души бяха убити и 224 взети за заложници.

Управляваното от Хамас министерство на опазването на здравето в Газа споделя, че повече от 7000 души са били убити в Газа от този момент и че здравната система е изправена пред цялостен колапс, като една трета от лечебните заведения не действа, а останалите лекуват единствено незабавни случаи.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР