Агенциите и фирмите за връзки с обществеността (PR) отдавна играят

...
Агенциите и фирмите за връзки с обществеността (PR) отдавна играят
Коментари Харесай

Подходът A-la-carte променя играта

Агенциите и компаниите за връзки с обществеността (PR) от дълго време играят значима роля в оформянето на публичния имидж и репутацията на своите клиенти. Традиционно тези организации работят посредством разнообразни механизми, които разчитат на дълготрайни контракти и пакети от услуги, с цел да реализиран резултати. PR пейзажът обаче е очевидец на забележителна смяна с възхода на метода a-la-carte, допускащ на клиентите да купуват изявления при поискване в огромни търговски обекти. Тази публикация демонстрира преимуществата, предизвикателствата и евентуалните последствия от използването на този нов способ в PR промишлеността. 
Традиционна PR организация и фирмени механизми на работа
В основата на обичайна PR процедура са връзките с медиите. PR организациите са построили мощни връзки с публицисти и редактори, което им разрешава да показват истории и да обезпечат покритие за своите клиенти. Това беше допълнено с разпространяване на прессъобщения за оповестяване на нови артикули, услуги или фирмени вести, като PR експертите създават завладяващи прессъобщения и ги популяризират до разнообразни медии.

Управлението на рецесии също е сериозен съставен елемент на PR услугите. Агенциите са призовани да се оправят с чувствителни обстановки, като отрицателна преса или кавги, с цел да сведат до най-малко вредите за репутацията на клиента. Това включва правене на подобаващи отговори, съгласуване с правни екипи и ръководство на медийни запитвания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР